مرداب آبکنار
گیلکی-محلی
درباره وبلاگ


دوستان عزیز قدمتان روی چشم .زندگی شما مانند گلهای نیلوفر مرداب زیبا وبا طراوت باشد.با ارسال مطالب وعکس مرا درپربارنمودن وبلاک یاری نمایید.
آخرین مطالب

سلام عکسهای از مزار"کمال کول"ابکنار

 



ادامه مطلب ...
چهار شنبه 2 اسفند 1391برچسب:مادر,شعر گیلکی, :: 21:21 :: نويسنده : محمد سوبری

سالهای زیادی است حسین بخشنده را میشناسم . از زمانی که شعرهای او را می خوانم این موضوع را در ذهن من پرورش می دهد که انسان چقدر میتونه خود را بشناسد واگاهانه رشد کند.شعر جدیدش بسیار زیبا است بیایید با هم بخوانیم و شاعر را ستایش کنیم:

مقام مادر

 

هیچکس ته منستن نیه احسن به ته همت

ی وای مه جانه مار ته دیله پاکه بمیرم

 

Hosein
ته دیل که نه ته خاکو گیله پا رن بمیرم

ته چوم مه چومه سو مو ته اون دست ه بمیرم
ته غصه به مه سر مو ته اون جانه بمیرم

عاشق همه از مهر تو یکسر ببه کامل
از دست و سرو جان و تنم جمله ته قابل

 



ادامه مطلب ...
یک شنبه 24 دی 1391برچسب:پاییز,مرداب,قایق,لوکتا, :: 19:7 :: نويسنده : محمد سوبری

دوستان عزیز با توجه به تمام مشکلات خودم چند عکس از پاییز مرداب ابکنار که توسط موبایل گرفته ام تقدیمتان می کنم

 



ادامه مطلب ...
دو شنبه 11 دی 1391برچسب:مرداب,تالاب, :: 10:4 :: نويسنده : محمد سوبری

 

مرداب ابکنار زیباترین پهنه ابی با گلهای نیلوفر ابی وپرندگان زیبایی مانند قو.مرغابی.گیلار...که چشم انسان را خیره میکند.بیایید با هم این تصویر زیبای هستی را بهتربشناسیم.

تالاب انزلی و یا مرداب انزلی با مساحتی در حدود ۲۰ هزار هکتار] در شمال ایران، واقع در استان گیلان قرار دارد. مرداب انزلی از جالب‌ترین و بزرگترین زیستگاه‌های طبیعی جانواران ایران محسوب می‌شود] و هر ساله پذيرای تعداد زيادی از پرندگانی است که از سوی کشورهای همسایه شمالی به ایران می‌آیند.[] تالاب انزلی به دلیل موقعیت جغرافیایی از نظر میزان بالای رطوبت و آب با هیچ یک از تالاب‌های ایران قابل مقایسه نیست.[]

 



ادامه مطلب ...
یک شنبه 3 دی 1391برچسب:, :: 10:15 :: نويسنده : محمد سوبری

ادامه:فرهنگ ابکنار

  

                     رمش ) (Ramsh

رمش یا پرچین، دیواری است که با شاخه ها و سر شاخه های درختان درست می شود و ساختن آن در تمام روستاهای جهان متداول است. پرچین برای محصور کردن باغها و حیاط خانه های روستائی به کار می رود. برای ساختن پرچین، ابتدا در دور باغ، به فاصله هر ۱ متر، چاله کوچکی به عمق نیم متر و بین آنها چاله های کوچکتری به عمق ۲۵ سانتیمتر، پس از آن در داخل چاله ها تیرهائی به ترتیب به کلفتی ۱۰ و ۵ سـانتیمتر

نصب می شود. این پایه ها به اندازه ۱ متر بالای زمین قرار می گیرد. بین پایه ها با سرشاحه های درختان بافته می شود برای اینکه آب باران به پرچین صدمه نزند، در هر طرف آن به اندازه ۲۰ سانتیمتر خاک می ریزند و این کار علاوه بر جلوگیری از نفوذ آب، در استحکام آن نیز موثر است.گاهی برای اینکه پرچین دوام بیشتری داشته باشد در دو طرف آن خندق کم عمقی حفر می گردد تا آب باران را در خود جمع کند و از رسیدن آن به پایه های پرچین جلوگیری نماید. این امر ضمناً باعث می شود که حیوانات نتوانند به آن نزدیک شوند. با این همه پرچین چندان دوامی ندارد و باید هر سال برای تعمیر یا تجدید آن اقدام کرد.



ادامه مطلب ...

ابکنار ما دارای قدمت زیادی است می توانیم  به خود ببالیم که مردمان با فرهنگی هستیم  .درنوشتار زیر به گوشه ای از فرهنگ واماکن ولغات قدیمی اشاره می کنیم

نقش زنان در آبکنار
به طور کلی در روستاهای گیلان، زنان به حکم طبیعت و بقا‌ زندگی از گذشته های دور، دوش به دوش مردان خود، خصوصاً در امرکشاورزی تلاش می کنند که اگر بگوئیم زنان خیلی بیشتر از مردان کار کرده وکمتر استراحت می نمایند سخنی به اغراق نگفتیم. باتوجه به اینکه قبل از ایجاد جاده شوسه و آسفالته آبکنار، تنها راه ارتباطی به انزلی و نقاط ساحلی دیگر از طریق مرداب انجام می گرفته است. در نتیجه آبکنار به صورت جزیره ای دور افتاده در آمده بود. از این رو مردمش ناچاراً برای تامین معاش و کمبودهای محلی و اجتماعی تلاش بیشتر نمایند، در این راستا مسئولیت بیشتر بردوش زنان آبکناری سنگینی می کرد. آنان ضمن انجام کارهای طاقت فرسا در شالیزارها، جدا کردن جو از ساقه و پادنگ کردن کار در باغات صیفی کاری و کمک به امور نوغان داری و رسیدگی به پخت و پز و تر و خشک کردن بچه ها و افراد خانواده، در ساعات فراغت به بافتن حصیر می پرداختند، که بافتن حصیر نیز از ساعات اولیه صبح تا فرارسیدن شب ادامه داشت که همین حصیرها خود منبع درآمدی جهت کمک به معاش خانواده بوده است و با توجه به اینکه این کار در سوز و سرمای زمستان نیز انجام می گرفت و بر خلاف تابستان زمان بیشتری به این کار اختصاص داشت، زنان اغلب به سرماخوردگی های شدید و روماتیسم مبتلا می شدند.



ادامه مطلب ...
سه شنبه 28 آذر 1391برچسب:تاریخجه آبکنار{1}, :: 2:24 :: نويسنده : محمد سوبری

تاریخچه ابکنار عزیز انچنان که باید گرداوری نشده.جناب شکوفه هفته پیش این بشارت راداد که کتاب جدیدش درباره ابکنار بزودی چاپ میگردد.تا آن موقع بصورت مختصر گوشه ای از تاریخ جمع اوری شده تقدیم میگردد.

بررسی عمومی
سخن از آبکنار است. که با وسعت قابل ملاحظه، همچون قومی آرام و با وقار در آغوش مرداب انزلی آرمیده است، و صدها سال است با مردم پر تلاش و سخت کوش خود از پیچ و خم محرومیتها و سختی های زمانهای دور و نزدیک عبور کرده و امروز در پهنه سرزمین دلاور پرور گیلان، استوار و پابرجا مانده تا بیش از پیش فرزندانی را با معلومات عالیه تحویل اجتماع دهد و برگ زرینی در تاریخ پر افتخار بندر انزلی اضافه نماید.

از آبکنار، حداقل می بایستی تحت عنوان بخش یاد می شد زیرا در گذشته نه چندان دور، آبکنار روستاهای دیگری را در تابعیت خود داشت.که امروزه ناخواسته و ناچار می باید آبکنار را در بخش روستاهای بندر انزلی جای دهیم باشد که با همکاری اهالی آبکنار و ارائه اسناد و مدارک بیشتر، در آینده برای تکمیل تاریخچه آبکنار اقدام گردد.

 



ادامه مطلب ...
صفحه قبل 1 2 صفحه بعد



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 437
بازدید دیروز : 197
بازدید هفته : 641
بازدید ماه : 1191
بازدید کل : 66330
تعداد مطالب : 161
تعداد نظرات : 77
تعداد آنلاین : 2



Alternative content


تماس با ما
استخاره آنلاین با قرآن کریم




Google Erth mordab abkenar

code navidi

ZIP Code List

مشاهده جدول کامل ليگ برتر ايران

تعبیر خواب آنلاین